Bannerbilde

Nyheter!

 • Infiltrasjonssandfang; enkelt prinsipp

  Infiltrasjonssandfang; enkelt prinsipp

  Oppdatert:  10 september 2019

  Fra tidenes morgen handlet kommunalteknikk og VA om å fange opp avløp og overvann og lede det vekk via rør. Så skjedde det noe med været, og med krav til håndtering av overflatevannet.

  Les mer
 • Fra historien; Skjævelands første FoU-prosjekt

  Fra historien; Skjævelands første FoU-prosjekt

  Oppdatert:  28 august 2019

  Skjæveland Gruppen er kjent for innovasjon og Skjæveland ble etablert som følge av en produktutvikling og etterspørsel. Men kjenner du historien om IVAR? Vet du hva som var det første store forsknings- og utviklingsprosjektet hos Skjæveland?

  Les mer
 • FoU; Alma regnbed

  FoU; Alma regnbed

  Oppdatert:  28 august 2019

  Gjennom produktutvikling, drift, forskning og dokumentasjon utvikler Skjæveland Gruppen nye produkt og løsninger. Alma regnbed er et resultat av dette, foreløpig er en bachelorgrad og to mastergrader knyttet til Alma.

  Les mer
 • Tre kameleoner i sentrum

  Tre kameleoner i sentrum

  Oppdatert:  13 august 2019

  Urban Natur har nylig lansert et værbestandig, varig og stemningsfullt «betongtelt.» Dette er som skapt for behovet i Forsand kommune, som kjøpte tre Kameleoner – i første omgang.

  Les mer
 • En fantastisk hyggelig plass

  En fantastisk hyggelig plass

  Oppdatert:  24 juni 2019

  Den nye hjemmebanen til Sandnes Ulf skapes for et vell av aktiviteter og tilbud for mennesker i alle aldre. Og bare så det er sagt; dette er allerede en unik plass, selv for mennesker uten fotballinteresse.

  Les mer
 • Grundig grunnarbeid i sentrum

  Grundig grunnarbeid i sentrum

  Oppdatert:  5 juni 2019

  Avløpsnettet renoveres i Sandnes sentrum, samtidig som infrastrukturen oppgraderes for å takle et endret klima. Nå skjer det store ting like utenfor det nye rådhuset.

  Les mer
 • Utfordringer og samspill

  Utfordringer og samspill

  Oppdatert:  26 juni 2019

  Grunnlaget for etableringen av Skjæveland Cementstøperi var et udekket behov; det var en gang en handlingskraftig, ung mann som trengte brønnringer.

  Les mer
 • Tid for fornying

  Tid for fornying

  Oppdatert:  21 mai 2019

  Tre av Skjævelands sjåfører fikk nylig nye trucker, men først var kjøretøyene en del av utstillingen da Hesselberg flyttet inn i nytt bygg.

  Les mer
 • Spennende start for Roar Lindland!

  Spennende start for Roar Lindland!

  Oppdatert:  20 mai 2019

  Etter seieren i ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup i fjor vurderte Roar Lindland å trappe ned. Takket være mange gode tilbud fra toppteam og gode samarbeidspartnere i Norge, blir det likevel nok en supersesong med både Porsche Mobil1 Supercup og Porsche Carrera Cup Scandinavia for 41-åringen.

  Les mer
 • Massiv flomforebygging

  Massiv flomforebygging

  Oppdatert:  27 mars 2019

  Det er flatt på Jæren, og det kan regne mye. Nedbør har nok alltid vært til både utfordring og glede i det flate jordbruksområdet. Med økt fortetning, flere tette arealer og forverret klima ble vannet plutselig til fare.

  Les mer
< >