Bannerbilde

Mefa samlet bransjen

Mefa samlet bransjen

Forleden viste Skjæveland frem Alma regnbed, Box Culvert og Fotrør under Maskinentreprenørenes Forbund messe, Mefa, på Forus. Det viktigste er likevel samtalene.

Tekst: Inger Anita Merkesdal    Oppdatert:  21 mai 2019

– Messa er vel gjennomført, og vi har møtt mange gamle og nye kontakter. Men Mefa samler først og fremst brukerne. Vi savner en større del av premissgiverne, det er de vi trenger å nå med informasjon om de nye produktene våre, beskriver Inge Furunes, salgsleder hos Skjveland.

Takknemlig arrangør

– Vi er ekstremt ydmyke over at så mange utstillere deltar og stiller ut. Alt arbeidet de legger ned, og ikke minst den kostnaden de har ved å frakte alt dette tunge utstyret til messa, det er virkelig imponerende. For oss bekrefter det også viktigheten av å samle entreprenører og leverandører på ett område. Mefa er en viktig arena, som vi er ansvarlige for og har anledning til å arrangere. Også det er vi ydmyke for, understreker Marie Oftedal.

Marie Oftedal, distriktssjef for Maskinentreprenørenes Forbund, er strålende fornøyd med oppslutningen og engasjementet for Mefa.

God lokalisering

Hun er distriktssjef for Maskinentreprenørenes Forbund, og gikk rundt på messa fra dørene ble åpnet på fredagen, til det hele var over på søndagen.

– Da var min rolle å prate med folk. Vi får masse gode tilbakemeldinger fra både utstillere og besøkende, forteller hun.

En viktig tilbakemelding handler om valget av Forus Travbane som messeplass. Området er oversiktlig, lett tilgjengelig og med tilstrekkelig og gratis parkering. Lett adkomst til motorveien betyr mye for de utstillerne som har maskiner som skal rett ut i produksjon igjen når messa er over.

Rekruteringsarena

– Mefa er leverandørenes utstillingsvindu, og en brikke i en større helhet. Her får vi vist bredden i anleggsbransjen og hva den står for. Hele bredden i bransjen var på messa på Forus. Med så mange dyktige utstillere fikk vi vist frem alt fra rør til asfalt, HMS og leverandører innen trafikkregulering, beskriver Oftedal.

Søndagen var tradisjonen tro familiedagen.

– Messa er også en fremtidig rekruteringsarena. Vi har hatt rekrutteringsutfordringer, spesielt når det gjelder kvinner søkere. Nå har søkertallet heldigvis økt godt de siste årene, men det er mange foreldrestyrte valg, da er Mefa-messa en fantastisk mulighet for å få vist frem bransjen, minner hun engasjert om.

– Utstillingen til Skjæveland var forresten veldig fin, og vi setter stor pris på at rørprodusentene ser verdien av å delta. Produktene har så stor betydning i helheten, og når også Skjæveland deltar med sine nye produkter, får vi vist alle fagfeltene som er så avhengige av hverandre, sier hun.