Onepole: Fleksibel og rasjonell lade-løsning

Ladestolpen Onepole er robust, universal, enkel å installere, utvide og flytte på. Takket være betongfundamentet Oneblock fra Skjæveland kan lade-løsningen også monteres gravefritt!
IMG 7980
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Fossilfri energi er ikke bærekraftig når faktorene som inngår i konseptet har høyt CO2-avtrykk. Dette blir stadig flere oppmerksomme på, og dette er en viktig faktor for ladestolpen Onepole.

Onepole er kortreist. Elementene som inngår produseres i Norge, er varige og flyttbare. I tillegg er materialene gjenbrukbare. Hvilke lader som monteres på ladestolpen Onepole er opp til den enkelte. Stolpen er utformet på en måte som gjør at den enkelte kan velge hvilke ladebokser, eller ladeteknologi, som benyttes. Stolpen kan monteres på Skjævelands betongfundament OneBlock, som er fleksibelt og kan flyttes på.

OnePole: Ved behov for el.bil-lading, permanent, eller midlertidig.

Mer enn en ladestolpe

Onepole brukes der det er behov for lading av el-kjøretøy, permanent, eller midlertidig. De leveres i varierende høyde og kan også benyttes til belysning.

­ – Vi startet med å produsere små lyktestolper, pullerter. Så ble vi spurt om vi kunne øke høyden til halvannen meter, og montere en elbillader på denne, forklarer Kristoffer Repstad.

Han er leder for e-mobilitet i Q-Light AS, som har fabrikk og lager i Kristiansand.

– Vi har alltid vært opptatt av at produktene våre skal være fleksible og enkle å montere. Med Onepole kan du starte med en stolpe med en elbillader på, skalere opp etter behov og eventuelt koble til lys. Så snakket vi med Skjæveland for å få en enkel og gravefri løsning, beskriver Repstad.

One Pole ved parkeringen til Preikestolen
OnePole benyttes også utenfor bymiljø, her ved parkeringen til Preikestolen.

Stødig og flyttbart

Skjæveland Gruppen tok utfordringen på strak arm. Deres svar var solide fundament, kalt Oneblock. Fundamentene gir trygg forankring, men gjør det også mulig å montere og koble ladesystemet uten graving.

– Takket være Skjævelands Oneblock kan du opprette et ladeanlegg over natta, gjerne med 40 ladestasjoner, uten å gave. Systemet er velegnet til permanente anlegg, men like egnet for destinasjonslading. Skal du arrangere en festival eller et annet arrangement, er det bare å hive systemet på en jekketralle og inn i lastebilen, forteller sørlendingen entusiastisk.

One Block og Silje V 2 2023 05 30 130206 flid
Silje Vagle, Skjæveland Gruppens kategoriansvarlige for Infra-produkter, er kontaktperson for Onepole.

Alt i ett, med dokumentasjon

Produsenten av Onepole er opptatt av lokal forankring, og av norsk sysselsetting. Selve søylene produseres i Kristiansand.

– Det er etter hvert mange som har fått jobb knyttet til løsningen. Vi samarbeider også med en attføringsbedrift om Onepole. I tillegg er vi opptatt av bærekraft. Med Onepole og Oneblock trenger du ikke å bytte kabel og stolper etter hvert som lade-teknologien endres. Plaserer du utstyret litt smart, er det enkelt å utvide hvis behovet forandres. Det vanlige i borettslag er å få inn gravemaskin for å grave grøfter, så legges det kabler og så monteres betongelement før asfaltfolkene kommer inn og lapper overflaten. Med Onepole får du alt i ett. Vi har også dokumentasjon på at alt er i orden, forklarer den prosjektansvarlige hos produsenten av Onepole.

One Pole i garasje
Ladesystemet er perfekt på parkeringsplasser og provisoriske ladeplasser, og kan enkelt kobles til eksisterende anlegg.
One Pole produksjon
Selve søylene produseres i Kristiansand. Oneblock produseres av Skjæveland i Sandnes.
One Pole på One Block
Her er ladesystemet Onepole montert på en Oneblock i fabrikken i Kristiansand.
Vis bilde i full størrelse