Vi sikrer verdier

Det snart 20 år gamle selskapet Siktek leverer fysisk områdesikring, og bidrar gjennom det til å sikre verdier. For dem er pålitelighet avgjørende.
Havneblokker Siktek 4
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Foto: Siktek. Motivet er fra Sikteks gjerde som sikret Stortinget. Der ble det brukt trevegger på Skjæveland Gruppens fleksible Havneblokker.

Siktek er blant Skjæveland Gruppens kunder innen havneblokker. Firmaet monterer fysiske sperringer, som gjerder, porter, grinder, pullerter, med mer. De tilbyr også kundene sine omfattende serviceavtale, for å sikre at utstyret alltid fungerer som det skal. I tillegg utfører Siktek regelmessig vedlikehold, og reparasjoner ved behov. Den lokaleide bedriften, med 16 ansatte, er lokalisert på Skurve næringspark ved Ålgård i Rogaland.

Fra solid til solid og vakkert

Om lag 65 prosent av oppdragene leveres i Rogaland, og i hovedsak arbeider de i tilknytning til havner og baser.

– Vi har nylig vært involvert i et stort prosjekt på Norsea basen i Dusavik, Stavanger, knyttet til ombygginger på grunn av endringer i trafikkflyten. Det pågår fortsatt. Men vi lever langs hele kysten, og har også hatt storprosjekt i Tromsø. I tillegg har vi helt andre oppdrag, som vakker områdesikring ved utsiktspunktet Høllesli over Lysefjorden. Det var arkitekttegnet og hadde spennende krav, beskriver daglig leder John Eirik Øvstebø.

Siktek
Siktek ble også valgt som leverandør til sikringen av utkikkspunktet Høllesli, over Lysefjorden, i Strand kommune.

Gjenbrukbare Havneblokker

– Dere er Miljøfyrtårn-sertifisert. Hva betyr det for dere som kunde og leverandør?

– Vi er opptatt av å gjøre vårt for å bidra til å ta vare på miljøet. Det ligger en forpliktelse i å være Miljøfyrtårnsertifisert. Vi er blant annet opptatt av gjenbruk og promoterer flyttbare gjerder. Det er der Skjævelands Havneblokker kommer inn. Fordelen er at når gjerdene står på havneblokkene, er de enkle å flytte når det oppstår endringer, for eksempel innen leieforhold. Det gjør det ofte. Flyttbare gjerder gir fleksible løsninger. Det er godt i miljøsammenheng, og vi er blitt gode på å levere dette.

– Motto til firmaet er: «Vi sikrer verdier». Kan du utdype det?

– Ja, - enkelt nok. Det er å sikre verdier vi gjør. I snart 20 år har vi sikret alt fra myke til harde verdier. Vi har også levert sikring til Stortinget. Der ble det brukt vegger av tre oppå Skjævelands Havneblokker, svarer han.

Havneblokker Siktek 1
Blant fordelene med å montere gjerder på havneblokkene fra Skjæveland, er at de er enkle å flytte på og gjenbruke.

Pålitelig leverandør

Siktek er opptatt av service overfor kundene sine. Krav fra dem er solide og fleksible produkt, samt fleksibilitet og leveringssikkerhet.

– En fordel ved Skjæveland er at de evner å hive seg rundt og levere raskt når ting haster. Og ting haster ofte i Rogaland, minner John Eirik Øvstebø om.

Han beskriver at firmaet har blitt kjent med Skjæveland over tid. Til tider har det vært store utfordringene med tidspress, en annen gang var det været.

– Vi kan ha utfordringer med vinteren her også, selv om den sjelden er lang eller hard. Ved en anledning fikk vi lov til å låne en av hallene deres, til å ferdigstille gjerder i. Samarbeidet med dem har vært suverent. Det er veldig viktig for oss at leveransene er helt uten plunder og heft. Og ikke minst er det flott at de er så kjekke folk! Vi skal ha det kjekt i løpet av arbeidsdagen vår også, og det er skikkelig fine folk vi har kontakt med hos Skjæveland.

Havneblokker Siktek 3
Siktek AS har levert flere tusen meter gjerder til baser langs kysten bare de siste 5 – 6 årene.

Konkurransedyktige produkter

Som de fleste andre får Siktek oppdrag på bakgrunn av en kombinasjon mellom pris og kvalitet.

– Vi er konkurransedyktige på grunn av vår egen erfaring i å levere disse fleksible gjerdene, i kombinasjon med havneblokkene fra Skjæveland, beskriver John Eirik Øvstebø.

– Hva er det som gjør at dere velger nettopp Skjæveland Gruppens Havneblokker?

– I og med at de kan plasseres litt i buer, er det en veldig god løsning. De er også enkle å frakte og låses i hverandre, uten at vi må benytte ekstra deler. Havneblokkene er solide. De tåler mye og kan benyttes igjen og igjen, svarer den daglige lederen.

Så fortsetter han.

– En annen viktig faktor er servicegraden, som sagt. Vi har et kjempebra samarbeid med dem, og de har flinke folk innen alt fra ordremottak til utkjøring.