Bannerbilde

Obs Bygg Klepp satser stort!

Obs Bygg Klepp satser stort!

De er kanskje smålåtne på Jæren, men pysete, det er de ikke! I Jærhagen har Obs Bygg Klepp nylig åpnet ny butikk med 8500 kvadratmeter innendørs areal.

Tekst: Inger Anita Merkesdal    Oppdatert:  19 november 2018

Obs Bygg Klepp har i mange år holdt til på sørsiden av veien, tvers overfor kommunehuset. Der var butikken 3200 kvadratmeter, inkludert uteområde og lager. Likevel var utsalgsstedet ettertraktet, Obs Bygg Klepp har kunder fra Stavanger-området i nord til Egersund i sør.

Coop Bygg på Klepp har drive through-løsning i tyngre byggvareavdelingen. I forbindelsen med utvidelsen av Jærhagen flyttet de dit, og nå har butikken egen flerfelts-kjørebane!

– Dere er ikke redde for å gape litt høyt?
– Folk reiser langt for å komme hit og i området hvor kundene våre kommer fra bor noen av landets driftigste mennesker. Vi tror vi har belegg for dette, svarer Fredrik Engedal, salgsleder for tyngre byggevarer hos Obs Bygg Klepp.


Multiblokk-utstilling

Av 8500 kvadratmeter disponerer avdelingen «hans» ca. 5000 kvadrat. Med bilvei rett inn i og gjennom utsalget er det kundevennlig så det holder, og tilrettelagt på beste vis for alle som vil hente varer med egen bil, eller med traktor, for den sakens skyld.

Fredrik Engedal, salgsleder for tyngre byggevarer hos Obs Bygg Klepp, på åpningsdagen. Da Fredrik kom på jobb på åpningsdagen sto det allerede 100 biler i kø, med hver sin henger. Åpningstilbudet var billig bjørkeved. Etter startskuddet har butikken fortsatt hatt fin pågang, men med mer variert handel.

Noe av det første og det siste bilistene får se på veien inn og ut, er Multiblokk-produkter. Like ved kassen er det bygget opp et fristende og funksjonelt miljø med utekjøkken, grill og spisebord, en trivelig mur og tiltalende gulv.

Multiblokk utstillingen ble flittig benyttet under nyåpningen i Jærhagen.  I rød genser Atle Skandsen, ved siden av ham Jone Espeland, begge fra Multiblokk. De andre rundt bordet er fra Forsand Sandkompani, som også er en betydelig leverandør til Obs Bygg Klepp.

Alt til hus og hage

– Dere har virkelig satt av plass til Multiblokk og etablert en stor utstilling på et veldig strategisk sted. Hvorfor?

– Steinprodukter er populært hos oss, og vi har merket en spesielt stor interesse for Multiblokks varer. Derfor var det naturlig for oss å gi god plass til dette like ved kassen. For å få til dette, måtte vi snu litt om på det faste konseptet til Obs Bygg. Så vi har gjort en egen innsats for å få til Multiblokk-utstillingen, forklarer avdelingslederen.

Han har sett frem til åpningen og er fornøyd med responsen. Nå ser de bare fremover.
– Det blir spennende med denne nye utstilling hvor varene fra Multiblokk blir vist frem på en så god måte. Dessuten har vi gitt god plass til den nye Tenso - muren, som jeg har stor tro på, bekrefter Fredrik Engedal.

Den nye Tenso-muren til Multiblokk har fått god plass i utstillingen i Jærhagen.

Hos Obs Bygg Klepp skal kundene kunne finne alt de trenger for å bygge seg et helt hus, eller renovere et gammelt. Interiøravdelingen er en historie i seg selv. Ny-gulv-avdelingen omtales som Norges største, mens malingsavdeling er tilrettelagt for å ta unna virkelig store køer.

Det første og det siste du ser når du kjører inn og ut av butikken er Multiblokk-utstillingen. Få med deg den!


Til høyre Jone Espeland, fra Multiblokk,  i ivrig samtale med butikk-kunder åpningsdagen. – Obs Bygg Klepp har vært og er en god Multiblokk-kunde, som gjennom mange år har solgt mye. Blant det som er spesielt hos dem, er at de alltid har vært offensive i markedsføring av produkter til gårdstun og hage. Når de nå har fått et nytt varehus, vil kundene få en ny verden å handle i, også i forhold til Multiblokk, hvor de kan oppleve produktene i tørre, lyse og romslige lokaler, beskriver Jone Espeland, Multiblokks distriktssjef for proff- og prosjektmarkedet.

Han berømmer Fredrik Engedal for prosessen fra utstillingstegningene var klare til resultat ble som det er i dag.

– Dette har virkelig han stor ære for. Fredrik og jeg gikk flere runder for å finne de best mulige løsningene til varene, og ikke minst til utstillingen. En tiltalende utstilling har stor betydning for salget. Etter min mening har dette fungert helt perfekt, og vi hos Multiblokk gleder oss virkelig over å være Obs Bygg leverandør, understreker Espeland.