Bannerbilde

Facemix

Facemix

Facemix gir attraktive, varige betongprodukt med nydelige overflater og sterkt bærelag. Facemix heller og belegningsstein består av to lag, hvor vi kombinerer de optimale løsningene i ett produkt.

Tekst: Inger Anita Merkesdal   
Produkter i denne artikkelen:   Basis koks Multimix

Facemix belegningsstein har et sterkt bærelag med minimalt vannoppsug, og en rafinert, tett og glatt overflate. Impregneringsmiddelet SurfaPore C beskytter mot vanninntrenging. Denne røde steinen ble utviklet for et større prosjekt i Hå kommune, men Facemix benyttes også på andre produkter fra Multiblokk.Det kan være utfordrende å nå to ulike mål samtidig. Vi ønsker heller og belegningsstein med en jevn, tett overflate. Samtidig vil vi produsere slitesterke og frostsikre produkt, med minimalt vannoppsug. Løsningen er Facemix.

”Facemix” er et navn vi har satt på produksjonsmetoden vår av eksklusive, tolags belegningssteiner og heller. I disse produktene er den nederste delen, bærelaget, produsert med tanke på styrke. Det vil si høy spaltestrekkfasthet og minimalt vannoppsug. Det øverste laget er like sterkt og frostsikkert som bærelaget, men har i tillegg et iøynefallende raffinert preg. Overflaten er jevnere, tettere og er tilsatt SurfaPore C. Det er et impregneringsmiddel som gir langtidsbeskyttelse mot vanninntrenging og UV-stråling. Vår linje for produksjon av tolagsstein benytter vi også til å produserer stein som er lys på den ene siden, og mørkere på den andre.

Denne steinen med Facemix utviklet Multiblokk på bestilling til et prosjekt våren 2011. Kunden ønsket en slitesterk belegningsstein med en tydelig rødfarge i overflaten. I denne belegningssteinen er det knust og kubisert tilslag i hele steinen. I bunnen er det et grovt bærelag. Øverst er en betongblanding som gir den særdeles glatte og fine overflaten som kjennetegner den nye finnishen. Resultatet er lekkert.

Vi leverer både heller og belegningsstein som Facemix. Dette er bestillingsvarer.