Bannerbilde

Forskalingsblokk for rette og buede murer

Forskalingsblokk for rette og buede murer

Multiblokks produserer to varianter av rektangulær forskalingsblokk og en som er buet. Fellesnevnerne er funksjonalitet, brukervennlighet og styrke. Enkeltvis eller kombinert gir de et hav av muligheter.

Multiblokks komplette forskalingsblokksystem har alltid vært enkle å bygge med. Nå er blokkene også enda mer håndterbare. Det gjør bygging av murer, vegger, garasjer, skillevegger, fundament, små- og større grunnmurer og bygg av betong til et enklere prosjekt – bokstavelig talt.

Våre ordinære forskalingsblokker finnes i 15 cm og 20 cm bredde, inkludert egne hjørneblokker, hel- og halvblokker. Her ser du hele sortimentet for Forskalingsblokk 20 cm bred og for Forskalingsblokk 15 cm bred.

Med livfullt uttrykk

Forskalingsblokk Splitt ble lansert for noen år siden. Disse livfulle og dekorative forskalingsblokkene fra Forskalingsblokker og splitthelle er enkelt å bygge med og gir gode murer.Multiblokk har samme bruksområde som forskalingsblokker generelt, men har i tillegg en dekorativ og individuell overflate. Forskalingsblokk  Splitt egner seg også godt til vinkelrette støttemurer som er mindre plasskrevende.

Her er mer informasjon om Forskalingsblokk Splitt.

Den buede Forskalingsblokken

For å gi våre kunder ytterligere muligheter har vi utviklet Forskalingsblokk Kurve. Det er en serie med tre forskalingsblokker  som svinger seg. Med Kurvestein kan du forme murer på et vell av ulike måter og bygge med runde hjørner, med innsvingte kosekroker eller som komplette sirkler.


Utformingen til de tre Kurve-steinene gjør at du kan forme betongbuer i nesten ubegrensede varianter.

Kurvestein normal har en krumming på 45 grader. Kurve start venstre og Kurve start høyre krummer 22,5 grader.

Det betyr at du kan legge inn en sving i muren allerede ved 22,5 grader. Med to normal-blokker kan du bygge en 90 graders vinkel, en normalblokk gir en kurve på 45 grader, og så kan du altså lage enda svakere buer ved å bruke Kurve start høyre og Kurve start venstre. Muren kan svinge forsiktig, krapt eller begge deler, den kan formes etter terrenget, du kan forme terrenget etter den, eller bygg frittstående element.


Fakta Forskalingsblokk Kurve:

Kurvestein normal har en krumming på 45 grader. Det vil si at du med to steiner får en krummet 90 graders vinkel; med åtte steiner en hel sirkel der ytre diameter er 162 cm, indre diameter 122 cm.

Kurve start venstre har en krumming på 22,5 grader. Denne steinen brukes i overgangen mellom en rett mur og en sving mot venstre. Mens Kurve start høyre har en tilsvarende krumming  og brukes i overgangen mellom en rett mur og en sving mot høyre. Du kan selvfølgelig også bruke flere av disse på rad.

Her kan du lese mer om Forskalingsblokk Kurve. Og her finner du produktinformasjon om Forskalingsblokk Kurve.

Ditt valg

Bruk Kurve-steinene fra Multiblokk sammen med de ordinære rektangulære forskalingsblokkene våre, eller for seg selv. Montert som en enkel sirkel er Forskalingsblokk kurve perfekt til alt fra grill til bed, eller som en brønn for den saks skyld.