Kalkulatør med dybdeerfaring

Skjævelands nye kalkulatør Kjartan Tangeland er maskinfører, med rikelig erfaring fra grøfta. Han har egenskaper Skjæveland var ute etter i arbeidet med å spisse seg som en industriell organisasjon rigget for vekst.
Kjartan Tangeland ute 2022 06 28 053800 yjba
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Anleggserfaring har Kjartan Tangeland fra Kollnes Maskin AS, på Randaberg. Der arbeidet han i 14 – 15 år. Før det studerte Anlegg og bergverk på Time videregående skole, og før det igjen Byggfag på Godalen videregående i Stavanger.

Den første tiden hos Kollnes Maskin kjørte han stort sett små maskiner og arbeidet med ferdigstilling av tomter. Etter hvert som Tangeland steg i gradene, har han kjørt større maskiner og deltatt på mer komplekse jobber.

Kjenner brukerne

– Det har vært mye tomteutgraving på eneboliger, men de siste årene arbeidet jeg også på større anlegg. Jeg var blant annet med på et prosjekt midt i Randaberg sentrum, med fem blokker og parkeringskjeller. I den perioden hadde jeg medansvar for å styre prosjekt, i samarbeid med andre. Derfor har jeg deltatt i hele prosessene, fra planlegging til gjennomføring, beskriver kalkulatøren.

– Det betyr at du kjenner brukerne og vet hva de er opptatt av?

– Ja, jeg vet godt hvilke problemer som kan oppstå i grøftene, for å si det slik, svarer Tangeland. Så forteller mannen at han har kjent Skjæveland som leverandør i hele yrkeslivet sitt, vet hvilke kvalitet selskapet står for og kvaliteten produktene har.

– Jeg har alltid hatt et veldig godt inntrykk av selskapet, basert på min egen erfaring.

– Og nå da, når du har arbeidet her noen uker?

– Det er absolutt like godt. Det er trivelige kollegaer her og spennende arbeid, sier han.

Bjelland bygger Sykkelsti VA Skjæveland 16
Her er Kjartan, til høyre, på anleggsbesøk til Bjellands prosjekt på Solbakk.

Ble anbefalt

Kjartan Tangeland sendte faktisk ikke inn noen søknad på stillingen. Inge Furenes, Skjævelands Kategoriansvarlige for Vann og avløp, ble tipset om at maskinføreren kanskje var ute etter en ny jobb og inviterte ham inn på en kopp kaffe.

– Det er kjekt å ha fått en ny mann på laget. I tillegg har vi Knut Skaar, som også begynte for ikke så lenge siden. Disse karene er dedikerte til kalkulasjon. Ansettelsen av Kjartan kommer som en følge av at bedriften har gjort vedtak om at alle prosjekt skal kalkuleres via Dynamix. I den forbindelse er det nødvendig å bemanne opp kalkulatørsiden, forklarer Furenes.

– Kjartan har god erfaring fra grøfta og kjenner produktene våre. Han har delvis vært aktiv i anleggsledelse, forstår utfordringer de utførende kan ha, er løsningsorientert og har allerede vist at han kan kalkulere, beskriver Inge. Som altså er glad for igjen å ha en ny mann på laget.

Med tro på selskapet

Tilbake til kalkulatøren. Han bor på Randaberg, er 32 år og samboer. Sommerstid liker han å spille golf. Høst- og vinterstid går han på hockeykamper og så tar han noen fjellturer innimellom. Kalkulatøren kommer inn i organisasjonen i en periode med større endringer.

– Hva tenker du om sammenslåingen med Multiblokk?

– Jeg synes det er spennende og har tro på dette. Nå er jeg også blant de første som skal få opplæring i det nye datasystemet. Det ser jeg frem til.

– Du har arbeidet ute i hele ditt liv. Nå skal du arbeide inn på kontor. Blir ikke det litt rart?

– Jo, det er merkelig, men jeg kommer avgjort til å sette pris på det om høsten og vinteren.

– Og om sommeren?

– Da kan det nok hende at jeg kommer til å lengte ut litt!