Kategoriansvarlig Subsea

Atle Skandsen er ansvarlig for Skjæveland Gruppens produktkategori Subsea. Av hensyn til kundene, samt produkt- og markedsutviklingen, har Skjæveland Gruppen spisset salgs- og markedsarbeidet sitt.
Atle Skandsen
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Det sammenslåtte selskapet konsentrerer innsatsen om fire produktkategorier; Vann og avløp, Infrastruktur, Subsea samt Mur og belegg. Hver av produktkategoriene har en kategoriansvarlig, som er produktspesialist og ivaretar både kunder og produkt innen sin kategori.

Skal bistå kunden

– Selskapet gjennomfører for tiden en omstrukturering. Hva innebærer denne forandringen?

– Vi skal ikke forandre oss. Vi er den vi er, vi skal bare forbedre oss ytterligere! svarer Atle Skandsen med overbevisning og iver.

Han har allerede arbeidet i overkant av 12 år hos Multiblokk, som selger mot forhandlermarkedet. I den rollen har han blant annet vært med på å utvikle murer fra ide og behov til salgsvare.

– Hva kommer du til å legge vekt på som kategoriansvarlig innen Subsea?

– Å bygge relasjoner. For meg er det viktig å ikke bare sitte inne og regne på anbud. Det skal gjøres skikkelig det også, men oppgaven min blir å lytte til kundene og gjøre mitt for å bidra til å gjøre deres jobbhverdag enklere. Det ser jeg virkelig frem til, svarer han.

– Jeg synes også det er spennende å få ansvar for SeaCult og Capone, som er et produkt vi har hatt i systemet lenge, og som nå får en ny satsing når Subsea blir etablert som egen kategori. Som kategoriansvarlig blir oppgavene mine i hovedsak en videreføring av arbeidet jeg allerede har gjort, men innenfor et nytt segment, beskriver mannen.

Atle Skandsen


Atle har også tidligere hatt ansvar for å bygge opp et grossistmarked og forholdt seg til både forhandlere og direkteleveranser. I tillegg har han vært mye på reise og fulgt opp forhandlere i andre regioner.

Sjøvant mann

Rent formelt skal Atle som kategoriansvarlig arbeide med tilbud, salg og prosjektoppfølging frem til selve leveransen.

– Subsea er et av fagfeltene hvor en har eierskap i en stor del av prosessen, fra idé til gjennomføring. Jeg kommer til å være på ballen i hele prosessen, og være i kontakt med kundene når de har behov, forsikrer han.

– Subsea er et nytt fagfelt for deg?

– Ja, og det fordrer mer teknisk forståelse en produktene jeg tidligere har arbeidet med. Det er litt spennende med mer tekniske utfordringer. Samtidig liker jeg selve arbeidsformen. Det å være ute blant folk og bygge de menneskelige relasjonene, det er noe av det jeg verdsetter mest med jobben jeg har hatt. Jeg er også virkelig komfortabel med å være i bedriften. Selv om jeg nå går på nye utfordringer og må forberede meg på oppgaver som nok er utenfor komfortsonen, så er jeg i kjente rammer og jeg kjenner folkene i selskapet. Det gir en trygghet når jeg nå skal arbeide med en ny produktgruppe.

– Og hvordan trives du på sjøen?

– På sjøen trives jeg veldig godt. Nå får jeg også jobbe med ting som er i sjøen, og det blir gøy – selv om jeg nok trives bedre på havoverflaten enn under!

Capone Finnøy 2
Det er inspirerende for en sjøvant mann å få arbeide med Capone og -kundene.

Liker utfordringer

– Hva gleder du deg mest til?

Å få komme i gang, møte kundene og å lære av dem. Jeg ser frem til å treffe folkene, alt fra de i grossistleddet til de utførende, og få oppleve hvordan de har det i sin hverdag. Vi har et solid selskap i ryggen og er inne i en spennende fase. Det er også virkelig motiverende. Når oppgavene mine i tillegg yrkesmessig er beslektet med det jeg har gjort i 12 – 13 år, kjennes det riktig å gå litt ut av komfortsonen og inn i en ny epoke. Det blir spennende, på en positiv måte.

– Er du også forberedt på å reise?

– Det er jeg. I denne rollen kommer jeg nok til å besøke steder jeg aldri har hørt om før. På Silje forstår jeg at disse oppdragene foregår rundt omkring!