Bannerbilde

Roar Lindland stiller til start i to Porsche-mesterskap

Roar Lindland stiller til start i to Porsche-mesterskap

Roar Lindland skal i år kjøre både Porsche Supercup og den franske Carrera Cup'en. Til sammen skal 38-åringen i år kjøre femten løp, på noen av verdens mest kjente racerbaner.

Tekst: Inger Anita Merkesdal    Oppdatert:  5 april 2016

Det er seks år siden Skjæveland skrev sin første to-årskontrakt med Roar Lindland. Tre år etter ble Multiblokk med på laget. Nå har bedriftene og Lyngdølen forlenget avtalen. Vi gleder oss til å følge ham på nye, utfordrende og lærerike runder.

Roar Lindland fra Lyngdal kan se tilbake på en lang karriere som racerfører, og har tidligere vunnet både Norgescupen i racing og den svenske Porsche GT Cup. Han har også kjørt STCC, men de siste årene har han konsentrert seg om Porsche, og kjørt den franske Carrera-cup'en for teamet til ni ganger verdensmester i rally Sébastien Loeb.

Skjæveland og Multiblokk har forlenget sin avtale med Roar Lindland.

- Planen var å ta steget opp til Porsche Supercup, som kjøres sammen med Formel 1, denne sesongen. Jeg har kjørt en del løp i Supercupen tidligere, men aldri full sesong. Det skal jeg gjøre i år. Samtidig fikk jeg muligheten til å fortsette i det franske mesterskapet i Sébastien Loeb Racing, og dermed blir dette min travleste racingsesong noensinne, forklarer Roar Lindland.

Porsche Supercup er øverste plattform innen Porsche Cup Racing, og er regnet for å være verdens raskeste og tøffeste merkesmesterskap med noen av de beste GT-førerne i verden til start. Alle løpene går som forløp til Formel 1 i Europa, samt i USA.

- Jeg er utrolig ydmyk for å ha fått denne muligheten, å vil rette en stor takk til både Porsche og samarbeidspartnere som er med på å gjøre dette mulig, sier Roar.
Sesongen starter på Circuit de Catalunya-Barcelona den 24. april, i det som er et løp i det franske mesterskapet. Den 15. mai starter Porsche Supercup på den samme banen.

Roar Lindland med seier i kategori B i Porsche Carrera Cup France, på Val De Vienne.

- Ved å kjøre to mesterskap får jeg veldig mye tid i bilen i tillegg til at enkelte løp går på de samme banene, dette gir gode synergier i begge mesterskapene. Samtidig blir det noen helt nye baner for meg i år som Red Bull Ring i Østerrike, Silverstone i England, Hockenheim i Tyskland  og Austin i USA.

Roar Lindland fortsetter å jobbe seg målrettet oppover på den internasjonale arenaen. De to siste årene har han blitt kåret til "vice champion" i det såkalte B-mesterskapet i den franske Carrera Cup'en. Som fører i B-mesterskapet har han mulighet til å plukke poeng mot mer jevnbyrdige førere som for eksempel ikke tester like mye som de andre, samtidig som Roar fortsatt kan ta poeng i A-mesterskapet og kjempe om en best mulig topplassering.

Målet for Lindland i årets sesong er å vinne B-mesterskapet i den franske Carrera Cup'en, og dermed forsøke å nærme seg en topp 5-plassering på totallista blant de franske førerne. Også i Porsche Supercup, hvor Roar skal samarbeide med teamet MRS, håper Roar å kjempe i øverste halvdel av resultatlista, samt ta viktige poeng i B-mesterskapet. Alle løpene i Porsche Supercup blir sendt på Viasat Motor og Eurosport, som tidligere.