Bannerbilde

Spennende start for Roar Lindland!

Spennende start for Roar Lindland!

Etter seieren i ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup i fjor vurderte Roar Lindland å trappe ned. Takket være mange gode tilbud fra toppteam og gode samarbeidspartnere i Norge, blir det likevel nok en supersesong med både Porsche Mobil1 Supercup og Porsche Carrera Cup Scandinavia for 41-åringen.

Tekst: Inger Anita Merkesdal    Oppdatert:  20 mai 2019

Sesongstarten er gjennomført, og gav spenning så det holdt.

Porsche Carrera Cup Skandinavia åpnet med løp i Sverige, den første helgen i mai. Roar kjørte godt i de innledende testene og til kvalifiseringen. Der landet han på fjerdeplass, ubetydelige detaljer gjorde at han ikke kom enda høyere.

Før start, løpet gikk avgjort ikke som planlagt. – I kvalifiseringen var det uhyre jevnt, med 15 biler som landet innenfor ett sekund, beskriver sjåføren.
I det første løpet gikk alt riktig i 150 meter, da var Roar Lindland akkurat kommet opp i 140 km/t, så var det stopp.

– En annen kar smalt inn i meg bakfra, forklarer Roar.
Selv ble han stående på tvers i banen, med 20 biler som skulle forbi. I neste øyeblikk ble han truffet fremme. Den smellen var så kontant, at han måtte bryte løpet. Slik endte sesongpremieren i Skandinavia.


Ned- og opptur

Mekanikerne fikk bilen kjørbar igjen til race nummer to. Der landet han på 5. plass.

– Det er uhyre tette marginer, og dette var avgjort ikke starten vi hadde håpet på. Selv om jeg har vært med i mange sesonger er det mye spenning knyttet opp til sesongpremieren. Du skal forsvare det du vant i fjor og helst gjøre det bedre, samtidig som vinneroppskriften fra i fjor sjelden er god nok året etter. Nye sjåfører kommer inn, og du skal måle krefter for første gang. Det er klart det er spennende, og en god start føles alltid godt. Det er klart jeg kjente dette, men etter et nederlag må en rette seg opp igjen og konsentrere seg om neste løp, understreker han.

De ligger tett - avgjort. Det er mulig spenningen var enda høyere før sesongstarten i Porsche Supercup Pro Am, med løp i Barcelona helgen etter Sverige. I Barcelona fikk han starten han hadde håpet på.

– Det gikk bra på test, bra på kvalifiseringen, der var det ikke perfekt, men vi var fornøyd, og så gikk det kjempebra i løpet, stråler han.

Roar Lindland vant rett og slett sesongens første løp i  Porsche Supercup Pro Am, og DET er han kjempegodt fornøyd med.

Det blir spennende!

– Den seieren i den gjeveste serien gav oss starten vi håpet på. Samtidig ser vi at nivået i Scandinavia er tight og tøft. Ingenting er en selvfølge. Nå begynner jeg den serien med null poeng, det er en betydelig utfordring. Men vi har vært uheldige før og klart å kjøre det inn i løpet av sesongen. Vi tror fortsatt på det beste, og arbeider fortsatt mot det, sier Roar nøkternt.

I år skal han kjøre 24 løp totalt, det er nå 9 løp igjen i Supercupen der det kjøres 1 løp per helg og 12 løp i Porsche Carrera Cup Skandinavia fordelt på 6 helger med 2 løp per helg.

– Seieren i helgen var ubeskrivelig god, etter den første nedturen. Nå er vi uansett i gang! Vi er stolte sponsorer av Roar Lindland.

Litt langlesing og fakta:

2018 ble en fantastisk sesong for racerføreren fra Lyngdal. Han gikk helt til topps i ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup, og ble nummer tre sammenlagt i Carrera Cup Scandinavia. Et høydepunkt i en allerede suksessrik racingkarriere.

At han vant ProAm-mesterskapet åpnet en del dører, og han har fått en rekke gode tilbud fra mange toppteam. Samtidig har han med seg mange trofaste samarbeidspartnere som ønsker å satse videre. Derfor går han for en ny sesong i begge mesterskapene. Målet er å gjøre det like bra som i fjor.

Årets sesong i Porsche Carrera Cup Scandinavia startet første helgen i mi, på Knutstorp i Sverige. I dette mesterskapet kjører Lindland for Porsche Perfomance Team Norway, og han er en av forhåndsfavorittene før sesongstart.

I Porsche Mobil 1 Supercup skal Roar i år kjøre for teamet Pro GT by Almeras. Sesongen i Porsche Supercup startet i Barcelona helgen etter, og avsluttes i Mexico i oktober. Som tidligere er Porsche Supercup en supportserie til Formel 1.
Løpene i både Carrera Cup Scandinavia og Porsche Supercup sendes på Eurosport, Viasport og Viaplay.

Roar Lindland (41) fra Lyngdal kan se tilbake på en lang karriere som bilsportsutøver.

Han startet med bilcross og rallycross, og vant senere Norgescupen i racing. Han har også vunnet Porsche GT Cup i Sverige og kjørt STCC. De siste årene har han kjørt Porsche internasjonalt, og i 2018 vant han ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup.

Forskjellen på Pro Am-klassen og Pro-klassen, er at sistnevnte er for unge, helprofesjonelle førere som lever fullt ut av racing, og som har litt andre forutsetninger enn Pro Am-førerne med blant annet mer testing.

I Pro Am-klassen har førerne gjerne en annen jobb i tillegg, er over 26 år, og har således ikke muligheten til å stille under samme forutsetninger som pro-førerne.