Firkantrøret svinger seg

Skjæveland Cementstøperi utviklet Box Culvert som svar på et behov fra Sandnes kommune. Nå svinger firkantrøret seg i terrenget.
Box Culvert i vegen Lunden 2
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Disse firkantrørene er to meter brede og halvannen meter høye. Det gir mulighet for grunnere grøfter samtidig som volumet opprettholdes i tverrsnittet.

Skjævelands Box Culvert kan legges i kurve, med flere alternative krumninger, samtidig som en opprettholder den samme gode funksjon. Begge deler var nødvendig i et prosjekt hvor Sandnes kommune hadde et prekært behov for å utbedre en hovedavløpsledning, i et område med mye øvrig infrastruktur og hvor en ønsker å åpne et elveløp. Vi har fortalt om prosjektet flere ganger, blant annet her.

Det er med glede vi nå kan vise bilder av firkantrøret som bukter seg i terrenget.

Box Culvert i Lunden Sandnes 4
I skjøtene på Skjævelands Box Culvert-element er en gummipakning. Denne sørger for at skjøtene blir varig tette og kan oppta litt bevegelse i grunnen, uten å ta skade.

Box Culvert produseres foreløbig som standardelement på 1500 x 2000 mm. De kan monteres både horisontalt og vertikalt. For å ta opp svingradius produseres enheter med 5 graders avvinkling. Nedenfor er en av de første skissene av produktet. Ønsker du mer informasjon er det bare å ta kontakt!

Box Culvert ill 1